+381 11 450 4518 office@peterhof.rs

ZNANJE NA DELU

Petar Mirković, MBA

Petar Mirković, MBA

konsultant

Nakon završetka osnovnih studija u Beogradu, karijeru započinje 2005. godine u Raiffeisen banci, na poslovima Corporate Relationship manager. Nakon završetka EMBA na Univerzitetu Šefild, Velika Britanija, 2009. godine, prelazi u kompaniju Galeb Group a dalju karijeru nastavlja u kompanijama I-Cargo, Donerra i Univerexport. U svim navedenim kompanijama biva angažovan na pozicijama generalnog ili izvršnog direktora sa odgovornošću upravljanja društvom u celini a sa posebnim fokusom na uspostavljanje korporativnog načina upravljanja, restrukturiranja poslovnog modela i procesa, postavljanja i implementacije poslovne strategije i ciljno orjentisanog načina rada.

Najbitnija profesionalna dostignuća su vođenje kompanije od preko 3.000 zaposlenih i prihodom od EUR 150+ mil godišnje, upravljanje investicionim ciklusom od EUR 30 mil na godišnjem nivou, razvoj, postavljanje i upravljanje poslovnim funkcijama Supply chain-a i Kontroling-a kao i implementacija sledećih poslovnih disciplina: HR strategija, S&OP (Sales & Operation Planing), Project management, Category management, MBO sistem nagrađivanja. Tokom karijere iza sebe ima nekoliko uspešnih ERP I BI implementacija (Microsoft NAV, GOLD WMS, SAP, COGNOS).

Lične kompetence koje razvija su orijentisanost na kupca i kolaboracija kao osnov saradnje, orijentisanost na rezultate i konceptualno razmišljanje, uspostavljanje fokusa i podsticanje timskog rada, agilno liderstvo i delegiranje, jačanje pregovaračkih i interpersonalnih veština, komunikacija i promocija.

Profesionalne vrednosti koje gaji su Transparentnost, Održivost i Kontinuirana unapređenja.